18. travnja 2024.

Paralelno s promocijom novih MacBook Pro laptop računala sa novim M1 Pro i M1 Max čipovima pojavio se i jedan novi proizvod o kojem se nije šuškalo po Mac forumima i čemu su se mnogi ljubitelji tvrtke začudili. (Ne) obična krpa za poliranje s logom izgrizane jabuke, “Polishing cloth”.

Kako opisuju u Applovoj internet trgovini, tkanina krpe je izrađena je od mekog, neabrazivnog materijala i učinkovito čisti svaki zaslon. Cijena tok “revolucionarnog proizvoda” je 19,00 USD, a kada će biti dostupan u Hrvatskoj još se ne zna. Slične takve krpe mogu se pronaći za 1/10 cijene u bilo kojoj trgovini elektronike, ali ako želite da na je njoj Applov logo treba to platiti.

Ova krpica je dobar pokazatelj koliko je uprava Apple uspješna i kako su sposobni prodati svakakvu glupost ljubiteljima jabuke, uzeti im daljnje novce iz novčanika, jer se ne može drugačije objasniti kako su ih uspjeli rasprodati u roku od samo nekoliko sati od lansiranja, a sljedeće pošiljke dolaze za mjesec dana, što je jako dugo s obzirom da se radi o komadu tkanine.