18. travnja 2024.

YouTube video / Bog želi da brzo voziš

Foto: Telegram

Prije nekoliko mjeseci svijetom se proširila vijest o brzinskom rekordu nekog automobila na autocesti. Za nju je zaslužan češki milijunaš Radim Passer sa svojim Bugati Chironom. Na svom YouTube kanalu objavio je video kako na njemačkoj autocesti A2 vozi svoj super automobil 417 km/h.

Sama vožnja je bila isplanirana unaprijed kako bi se smanjila mogućnost nesreće. Pri odabiru su uzeli u obzir ne samo samu rutu, već i vrijeme i godišnje doba. Cesta ima tri trake, a prometa na tih 10 kilometara kojom su jurili praktički nema u nedjelja ujutro. Što se tiče životinja, cijela trasa je ograđena, tako da nisu mogle istrčati na cestu. Pri tome ne treba zaboraviti da njemački vozači su svjesni da s vremena na vrijeme netko velikom brzinom vozi i zato ne voze lijevom trakom ako nije neophodno.

Nakon objave videa unatoč tome što na navedenoj cesti nema ograničenja brzine, policija se počela baviti objavljenim materijalom. Oni su vožnju smatrali ilegalnom utrkom te su slučaj predali tužiteljstvu. Vožnju su također kritizirali dužnosnici njemačke vlade koji su rekli da je to neodgovoran i opasan čin. Na sreću Radima, njemačko tužilaštvo je odbilo prijavu i on i na dalje može nekažnjeno voziti po Njemačkoj.

No zašto je dotični uopće želio objaviti video?

Prema izjavi češkog milijunaša koji u svojoj garaži ima Bugatti Veyron i Chiron, ideja da to stavi na YouTube bila je da proslavi Boga. Njegova videa uvijek sadrže kršćanske elemente (Passer je adventist) i svoj život je dao svome Spasitelju, Gospodinu Isusu Kristu. U to se nikada ne bi upustio bez molitve.

Prema njenu video je namijenjen trima grupama ljudi. S jedne strane, za one koji već vole Boga, također i za one koji nisu zatvoreni Bogu u svojim srcima, te za ljude koje usrećuju takva videa. On nikoga ne navodi na takve postupke i smatra da je to uvijek slobodna odluka odrasle osobe.